Jugosloveni su obožavali ovaj slatkiš: Toliko se lako pravi da ga možete spremiti kad god poželite
Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

ukusno

Jugosloveni su obožavali ovaj slatkiš: Toliko se lako pravi da ga možete spremiti kad god poželite

Ponekad su baš oni najjednostavniji kolač oni koji nas vraćaju u detinjstvo

Objavljeno:

Vodena torta je definitnivno kolač koji nas vraćaju u detinjstvo ako ste se i vi kao dete "davili" u ukusnom patišpanju koji je bio preliven šećernom glazurom onda će vas ovaj recept i te kako obradovati.

Potrebno je:

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za preliv:

  • 500 ml vode
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Penasto umutite jaja i šećer, pa postepeno dodajte brašno. Lepo promešajte i smesu sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 5 minuta, pa smanjite na 180°C i pecite još 30 minuta. Pripremite preliv tako što ćete pomešati vodu, šećer i vanilin šećer. Kuvajte dok ne proključa. Patišpanj ohladite i prelijte sirupom.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Glossy/Ilić Milica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.